Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите за 2010 пасват повече на Уебър, отколкото на Фетел?

Гумите за 2010 пасват повече на Уебър, отколкото на Фетел?

41
0

Говори се, че тазгодишното поколение на гуми Бриджстоун помага на Марк Уебър да бъде по-конкурентният от пилотите на Ред Бул.

Австралийският ветеран спечели две поредни състезания и в момента води в класирането при пилотите. Това обаче накара експертите да се чудят защо толкова бързият Себастиан Фетел изостава.

Според най-новия брой на немското издание „Ауто Мотор унд Шпорт“ 33-годишният Уебър е признал, че новите по-тесни и издръжливи гуми на Бриджстоун му допадат изключително много.

Новото поколение гуми е по-удобно за стила ми на каране“ – потвърди той. „Предните не „захапват“ толкова асфалта, докато задните предлагат по-добра остатъчно стабилност. Себастиан предпочита нещата да са точно по обратния начин.“

Подобно на Фетел Фелипе Маса и Михаел Шумахер също имат проблеми с новите гуми за 2010 година. Само с най-меките, които бяха използвани в Бахрейн и Монако, Маса можеше да се справя с темпото на съотборника си Фернандо Алонсо.

„Имам проблеми с това, да накарам твърдите гуми да работят оптимално“ – казва бразилецът. „С по-меките имам необходимото сцепление още от първата обиколка.“