Начало Автомобили Gumpert Apollo Hybrid

Gumpert Apollo Hybrid

43
0

Заедно с толкова много спортни автомобили от големи компании като Toyota, Volkswagen и GM по време на 36-тото издание на 24-часовата надпревара ADAC Цюрих се появи и малко нестандартният немски суперспортист Apollo на Gumpert, задвижван в конкретния случай от уникална бензиново-хибридна система. Автомобилът ще изпробва възможностите си по време на тазгодишното състезание на Нюрбургринг, като зад волана му се редуват бившият пилот от Формула 1 Хайн-Харалф Френтцен и Дирк Мюлер.

Мощността идва от уникална хибридна система, включваща 3.3-литров битурбо бензинов V8 двигател, свързан с електрически мотор с мощност от 100 kW. Комбинацията от всичко това става 630 к.с.

За сравнение стандартният Apollo притежава 4.2-литров V8 агрегат от Audi с мощност от 650 к.с., тръбна Chromoly рама, както и шестстепенна секвенциална трансмисия. Това позволява на модела да ускорява до 100 км.ч за точно 3 секунди, докато максималната скорост възлиза на 360 км/ч.

Срещу Apollo ще се изправи състезателна версия на Audi R8, както и предпроизводствена версия на предстоящия да излезе Lexus LF-A.