Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гутиерес наказан с 3 места назад на грида за следващия старт

Гутиерес наказан с 3 места назад на грида за следващия старт

32
0
Естебан Гутиерес

Естебан Гутиерес получи наказание преместване с три места назад на грида за Гран при на Германия заради инцидента си с Пастор Малдонадо.

Стюардите във Великобритания решиха, че той има по-голяма вина за удара с венецуелския пилот. Самият Гутиер смяташе, че Малдонадо е трябвало да му остави повече място.

Когато опитах да го изпреваря в 16-ти завой, той натисна спирачките и не ми остави достатъчно пространство. Вече бях до него и не можех да избегна удара. Много съжалявам за отбора. Не биваше състезанието ми да приключва по този начин – заяви мексиканският пилот на Заубер.

Малдонадо от своя страна коментира, че стартът му е бил добър, но при рестарта е имал проблем с мощността и заради това е изгубил възможността да се бори с колите около себе си.

Въпреки това натисках колкото можех, но бе трудно да направя прогрес. Имаше удар с Гутиерес – казаха ми, че резултатът от него изглеждал впечатляващо. За мен в колата всичко приключи много бързо и продължих да се състезавам. Не сме сигурни дали този инцидент допринесе за отпадането ми. Задното крило със сигурност се движеше повече, отколкото е нормално. Не сме наясно още какви са щетите – допълни венецуелецът.