Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гутиерес се радва, че F1 ще се върне в Мексико; Сутил отрича,...

Гутиерес се радва, че F1 ще се върне в Мексико; Сутил отрича, че ще загуби мястото си

47
0
Естебан Гутиерес

Естебан Гутиерес се радва, че Формула 1 ще се върне догодина в родината му Мексико.

Пилотът на Заубер кара преди няколко години на пистата в Мексико Сити и обясни на днешната пресконференция на Хунгароринг, че харесва трасето.

Мисля, че това е страхотна стъпка към провеждането на Гран при. За някои от нас ставащото е всъщност сбъдването на една мечта. Имах шанса да се състезавам в Мексико Сити през 2008 г., когато там се проведоха световните финали на Формула BMW. Беше страхотно изживяване и поглед към това какво би могло да бъде. Но бе много малко събитие в сравнение (с F1). Сега ще имаме възможност да споделим толкова неща с феновете си, с хората, които ни подкрепят – сподели Гутиерес.

Сънародникът му Серхио Перес допълни, че е 100% убеден, че този път всичко е потвърдено и надпреварата ще се състои:

Миналата година ситуацията бе трудна заради това, че имаше нужда от някои промени, но сега всичко е наред. Определено ще отидем там. Мисля, че и по самото трасе ще има нови неща. То е доста старо. Последното състезание там е проведено преди 22 години. Основните работи вече са започнали и всичко ще е фантастично. Аз никога не съм се състезавал в Мексико, след като излязох от страната на 13, 14 години. Да се върна там сега е наистина страхотно. Всички ще се изненадате колко хубаво събитие ще се получи.

Междувременно Адриан Сутил заяви, че няма да загуби мястото си в Заубер. През последните дни се заговори, че той може да бъде освободен, при това още преди настоящият сезон в F1 да е приключил.

Няма никаква истина в приказките. През половината ми кариера повтарят, че ще ме изгонят, но имам вече 120 Гран при, така че съжалявам, но ще трябва да понасяте физиономията ми! Слухът го пуска някой отвън, докато ние като отбор се държим заедно и ще се опитаме да излезем от настоящата трудна ситуация. Имам опит с подобни неща. През цялото време, докато съм бил в F1, съм се намирал в сложни ситуации. В Спайкър например имаше 7 пилоти и само две коли. В момента мениджмънтът в Заубер се старае да балансира нещата и да вземе правилните решения – каза немският пилот.