Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън първи в предпоследния ден на тестовете

Хамилтън първи в предпоследния ден на тестовете

73
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

Люис Хамилтън завърши на първо място в третия ден от последните изпитания в Барселона преди началото на сезона в Мелбърн. Пилотът на Мерцедес изпревари Фелипе Маса от екипа на Уилямс и Кими Райконен от Ферари, които не успяха да подобрят постигнатите от сутринта резултати. Британецът постигна своето време с гуми софт един час преди края на сесията.

Мнозина от пилотите направиха симулации на състезания в следобедните часове. В края сесията на два пъти бе спирана заради изразходването на гориво от страна на Маркус Ериксон от екипа на Заубер и Карлос Сайнц младши от отбора на Торо Росо.

Люис Хамилтън бе съсредоточил работата си върху уточняване на настройките. В следобедните часове той излезе с експериментален сетъп, с който и постигна най-доброто си време, което обаче бе с 0,2 сек по-слабо от това на съотборника му Нико Розберг от вчера. Промяната на настройките отне доста време и той бе сред пилотите с най-малко обиколки.

Уилямс пък показаха много добро темпо в дълга серия от обиколки. Освен това Маса успя да подобри с 0,2 сек времето, което постигна в четвъртък.

Във Ферари заложиха на изпитанията на аеро елементи и търсене на настройки. Райконен постигна своето най-добро време сутринта, а следобед заложи на дълга серия от обиколки.

Проблеми отново имаше за екипа на Макларън. Кевин Магнусен, който замени претърпелия миналата събота катастрофа Фернандо Алонсо, трябваше да прекрати работата си предсрочно, след като се появи теч на масло. Така датчанинът завърши деня с едва 39 обиколки.

Утре е последният ден на предсезонните тестове преди първото състезание в Мелбърн, Австралия.

1 Люис Хамилтън Мерцедес 1:23.022 мин.
2 Фелипе Маса Уилямс +0.240 сек.
3 Кими Райконен Ферари +0.254
4 Карлос Сайнц мл. Торо Росо +1.169
5 Ромен Грожан Лотус +1.178
6 Маркус Ериксон Заубер +1.455
7 Нико Хюлкенберг Форс Индия +1.917
8 Кевин Магнусен Макларън +2.203
9 Даниел Рикиардо Ред Бул +2.720

Хюлкенберг 158 об.
Райконен 136
Сайнц 132
Рикиардо 128
Ериксон 123
Грожан 116
Маса 102
Хамилтън 76
Магнусен 39