Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън отказа да проведе пресбрифинга си

Хамилтън отказа да проведе пресбрифинга си

60
0

Люис Хамилтън отказа да отговаря на въпроси на пресбрифинга, който по принцип винаги се провежда след квалификация. Той участва в официалната пресконференция, която се организира от ФИА и след това отговаря на въпроси на телевизионни журналисти.

На следващия брифинг – обикновено в моторхоума на Мерцедес – се събират най-вече представители на пресата. Днес Хамилтън заяви, че е разочарован от реакциите в четвъртък, когато бе засечен да си играе с приложения в Снапчат по време на пресконференция.

„Усмивките на лицата ви вероятно няма да се задържат дълго. Не съм тук, за да отговарям на въпроси. С най-голямо уважение, много от вас ме подкрепят супер много и други – надявам се, че те знаят, че аз знам кои са. Има други, които за нещастие често се възползват от определени неща. Завчера се случи нещо съвсем невинно. Не съм проявил неуважение към вас. Ако сте почувствали така поведението ми, със сигурност не е било нарочно – ставаше дума за малко забавление.

Но по-неуважителното бе, че историята бе публикувана по цял свят. За съжаление някои хора тук, които не го сториха. Днешното ми решение има ефект и върху онези, които ме подкрепят. Затова казах „с най-голямо уважение”. Но да, не планирам да седя тук за тези неща. Моите извинения и се надявам да изкарате приятно останалата част от уикенда”, заяви Хамилтън, след което си тръгна.