Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън иска единствено равни права с новия си съотборник

Хамилтън иска единствено равни права с новия си съотборник

41
0

Люис Хамилтън заяви, че единствената му молба към Мерцедес ще е за „равни права” с новия му съотборник. Тимът от Бракли ще търси заместник на Нико Розберг, който днес изненадващо обяви, че се оттегля от Формула 1.

„Няма значение кой е. Ще се състезавам. Тук съм, за да се състезавам”, заяви Хамилтън. „Сега фокусът, разбира се, е върху следващия сезон и се надявам той да е по-добър. Никога не съм има изисквания (по отношение на съотборниците). Знам, че много други пилоти – Себастиан [Фетел] и Фернандо [Алонсо] имат подобни клаузи в договорите си. А винаги съм искал единствено равни права. Няма значение кой е до теб, стига да се отнасят и към двама ни честно. Ние, разбира се, имаме страхотни шефове на тима и съм сигурен, че те ще изберат правилните хора, които да представляват бранда.”

„Никога не ми е бил нужен съотборник, за да ме тласка напред. Колкото е по-добър пилотът, толкова по-добре за мен, когато го победя. Нужен е някой, който притежава добри ценности и ще представлява отбора по положителен начин, с добра работна етика и постоянство, за да сме в състояние да печели конструкторския шампионат. Даниел [Рикиардо] и Макс [Верстапен] са много постоянни. Така че по отношение на конструкторските титли, които очевидно са първата цел на тима, трябва със сигурност да имаме някой със същото постоянство като това, което имахме досега.”

Хамилтън заяви също така, че решението на Розберг не е изненада за него: „Той ще липсва на спорта, но му желая всичко най-добро. Сигурен съм, че (новината) е изненада за много хора. Аз съм може би единственият, който не я смята за изненадваща, тъй като го познавам от дълго време. Но това е автомобилният спорт. Спечели за първи път от 18 години, следователно не е изненада, че реши да спре. Има семейство, върху което да се съсредоточи, иска още деца, а Формула 1 отнема толкова много време. Дали ще ми липсва съперничеството? Разбира се. Със сигурност е странна ситуация и ще е тъжно да не е в отбора догодина.”

„Не бих казал, че се подразних. Срамота е, разбира се, че няма да ми позволи да взема титлата обратно или да се боря да си я върна, но това е негов избор и уважавам решението му да си тръгне, докато е на върха. Аз вярвам във възможностите си и правя, каквото мога. Ако спечеля пак, искам нов шанс. Обичам състезанията и предизвикателствата на различни състезатели. Все още обичам надпреварите. Спечелих последните четири състезания, така че годината все пак бе положителна. Дължа толкова много на Мерцедес и се гордея, че съм част от бранда и отбора. Нямам търпение да продължа, но кой знае – може би и моето време ще дойде скоро.”