Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас с първо двойно класиране в точките

Хаас с първо двойно класиране в точките

51
0
Кевин Магнусен,Ромен Грожан

Пилотите на Хаас Ромен Грожан и Кевин Магнусен финишираха осми и десети в Гран при на Монако, записвайки първо двойно класиране на американския тим в топ 10.

„За първи път и двете ни коли са в топ 10, което е наистина чудесно, особено когато е постигнато в Монако”, коментира Грожан. „Беше трудно състезание. Нямахме достатъчно скорост, за да се задържим към пилотите в челото на колоната. За съжаление нищо не се случи пред нас – всичко стана зад автомобилите ни. Всеки път, когато отпадаше болид, се оказваше, че е от тези зад мен. Люис [Хамилтън] се озова за малко на чиста писта и ни прескочи при спиранията в бокса.”

„Поне и двете коли са в точките. Опазихме се от неприятности, а аз карах толкова бързо, колкото можех. Има много неща за анализ, но се развиваме като отбор.”

Магнусен бе разочарован, тъй като в рамките на надпреварата спука гума, но все пак се добра до последната точка.

„Радвам се за това класиране, въпреки че можеше да са далеч повече точки. Имам чувството, че изживявам най-лошия сезон в живота си. Няма причина обаче да се отказвам – винаги трябва да продължаваш да натискаш, което и сторих”, заяви Кевин.

Шефът на тима Гюнтер Щайнер сподели, че двойно класиране в точките бе една от целите на Хаас за настоящия сезон.

„Постигнахме я в шестия старт”, продължи той. „Не е твърде зле. Всички свършиха чудесна работа – никой не загуби хладнокръвие. В един момент бяхме извън точките, но с упоритост и старание се върнахме в топ 10. Това е чудесно – растем като екип. Ще продължим да имаме и добри, и лоши моменти, но постоянно напредваме. Понякога това не се вижда отвън, защото не винаги стигаме до точките. Отборът ни освен това не е направил някаква магическа крачка напред. Резултатът се дължи на подобрения през последните шест месеца.”