Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ще вземе участие в Gumball 3000

Хамилтън ще вземе участие в Gumball 3000

60
0

Люис Хамилтън ще вземе участие в заключителния етап на прочутото състезание Gumball 3000. Това съобщиха в понеделник организаторите на надпреварата на своята интернет страница. Тя се провежда в разстояние на 3000 сухоземни мили по обществени пътища и през тази година ще стратира в Стокхолм (Швеция), ще премине през Амстердам (Холандия) и след полет през Атлантическия океан ще приключи в Лас Вегас.

В някои европейски страни надпреварата се смята за нелегална, въпреки че в нея няма официален победител и като цяло не става дума за състезание в класическия смисъл на думата. През тази година събитието ще започне на 23 май и ще завърши на 30 май.

Хамилтън ще вземе участие в заключителния етап, който ще се проведе от Лос Анджелис до Лас Вегас на 29 май. Само няколко дни по-рано той ще участва в Гран при на Монако. В последствие пък той ще пътува до Канада, където на 7 юни ще е местното Гран при. В следващите дни пък ще стане ясно, с каква кола ще участва двукратния световен шампион и кой ще бъде негов навигатор.

Британецът не е първият световен шампион във Формула 1, който взима участие в тази надпревара. През 2001 г. Деймън Хил стори същото, а други известни личности участвали в Gumball 3000 са телевизионните звезди Дейвид Хаселхоф, Памела Андерсън и Джони Ноксвил.