Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Хамилтън отчаяно искаше да кара за Ред Бул

Хорнер: Хамилтън отчаяно искаше да кара за Ред Бул

38
0
Люис Хамилтън, Кристиан Хорнер
Люис Хамилтън и Кристиан Хорнер; снимка Ред Бул Контент Пуул

Люис Хамилтън отчаяно искал да кара за Ред Бул и се свързвал с тима от Милтън Кийнс повече от веднъж, докато все още бе пилот на Макларън. Това разказа шефът на четирикратните световни шампиони Кристиан Хорнер в интервю за британско списание. Той уточни, че англичанинът се обърнал към него относно възможността да се присъедини към Ред Бул през 2011 и 2012 г.

„Отчаяно искаше да кара за отбора ни, но нямаше начин да дойде, докато Себастиан [Фетел] все още бе с нас”, обясни Хорнер. „Имаше голямо желание да дойде в Ред Бул и за сезон 2013 г.”

В крайна сметка Хамилтън се присъедини към Мерцедес и с тях спечели две титли. Хорнер допълни, че е изиграл роля за присъединяването на Люис към отбора от Бракли, но не подозирал колко доминиращ ще бъде този тим в съвсем близко бъдеще.

„Макларън бе много конкурентоспособен през 2011 и 2012 г. и сметнах, че за нас може би е по-добре той да е в Мерцедес. И след като ние не можехме да подпишем с Люис, окуражих Ники Лауда да го вземе, за да отслабим Макларън. Не предполагах, че Мерцедес ще се превърне в невероятно силния тим, който е днес”, каза още Хорнер.

Междувременно световният шампион във Формула 1 за 1996 г. Деймън Хил сподели от своя страна, че Хамилтън не бива да бъде критикуван за начина си на живот. Битието на Люис е доста коментирано от гледна точка на факта, че извън пистата той обича често да посещава събития като модни ревюта, гала вечери по различни поводи, както и да общува с филмови и рап звезди. Самият пилот споделя голяма част от преживяванията си посредством социалните мрежи и мненията дали начинът на живот му се отразява положително или не, са разнопосочни. Спорът се разрази особено силно в края на миналата година, тъй като Люис не спечели победа, след като си осигури титлата в F1 за 2015 г.

„Хамилтън промотира сам себе си. Някои хора може да не ги интересува какво е облякъл или в кой клуб е отишъл, но други се вълнуват от това. В момента един пилот се радва на живота си, на звездния си статут и на факта, че е трикратен световен шампион във Формула 1. Хора, които не знаят нищо за Формула 1, вероятно питат: „Кой, по дяволите, си ти?” А той отговаря: „Състезавам се в F1, гледайте ме”. Това е добре за шоуто”, обясни Хил по време на шоуто на Аутоспорт.

Самият пилот призна, че претърпяната в Монако катастрофа преди Гран при на Бразилия например, бе резултат от сериозни купони. Това обаче се случи, след като англичанинът вече бе спечелил титлата. Според Хил „спортът се интересува единствено дали начинът на живот на даден пилот влияе на представянето му или не. Някои от спекулациите относно формата на Люис понякога се концентрират върху това дали е бил във фитнеса или във фабриката. Но той предизвиква критики. Трябва да го приеме и смятам, че го е сторил.”

Според спортния шеф на Мерцедес Тото Волф пък Хамилтън е намерил правилния баланс между личния и професионалния си живот и това му позволява да постига силни резултати.