Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Halo е грозно, тежко и скъпо

Хорнер: Halo е грозно, тежко и скъпо

110
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер се изказа негативно за защитното устройство на кокпита – halo, което стана задължително за използване от този сезон. Британецът го определи като грозно и скъпо, което освен това тежи доста килограми.

В тази връзка той похвали тима си за добре свършената работа по отношение на ореола и неговото внедряване в колата. Хорнер остана доволен от показаното от новата кола RB14 в тестовете до момента, като Даниел Рикиардо бе най-бърз в сутрешната сесия с чудесно време и без технически проблеми.

„Още е рано за всякакви сметки по отношение на времената, но е добре, че успяваме да направим толкова много обиколки, каза Хорнер. – Новата ни кола е еволюция на миналогодишната, като смятам, че сме по-добре подготвени за сезона спрямо същото време през миналата година.”

Кристиан коментира още, че би било притеснително, ако информацията, че Мерцедес са преминали границата от 1000 конски сили в състезателен режим е вярна. Според него това може да означава увеличаване на тяхното предимство. Той естествено отказа да посочи колко ще е изоставането на Рено спрямо Мерцедес, ако германците са преминали границата от 1000 коня.

Хорнер освен това похвали Liberty Media за свършената работа за първата година от тяхното управление. Според него американците се свършили хубави неща, но е много по-важно какво ще направят в следващите 12 месеца и каква посока на развитие на спорта ще зададат за следващите години.