Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Искам да се състезавам

Хамилтън: Искам да се състезавам

51
0

Люис Хамилтън показа желание за победа в днешното състезание за Голямата награда на Бразилия, но отново не му се отдаде да триумфира в родината на своя идол Аертон Сена. След състезанието Хамилтън не криеше разочарованието си.

„Бях достатъчно бърз, но тук просто не може да се изпреварва“, обясни световният шампион след надпреварата. „Бях заклещен зад него и това съсипа гумите ми. Жалко е, защото пистата е страхотна, но просто няма къде да изпреварваш.

Аз искам да се състезавам и е жалко, когато не можеш да изпробваш различна стратегия“, с лека критика към екипа обясни Хамилтън. „Беше доста скучно да караш толкова време зад някого.

Но Нико кара фантастично в квалификацията, а и днес не допусна никакви грешки.“

„Ако бяхме разделили тактиката и бяхме пуснали единият пилот на три, а другият на два стопа щеше да има напрежение“, обясни спортният директор на Мерцедес Тото Волф. „Защото което и от двете решения да се бе оказало правилно, трябваше да обясняваме на другия защо не сме взели същото решение и за него. Освен това стратегията ни бе повлияна и от съперниците ни. Не искахме да губим позиции, просто защото имаме желание да експериментираме със стратегията.

Не искаме от питуола да решаваме, кой да завърши първи и кой втори. Това щеше да е прекалено и се опитахме да го избегнем. Понякога се чувствам като футболен треньор. Продължаваме да сме толкова силни, колкото бяхме и в началото на сезона. И това се дължи не само на състезателите, но на целия отбор, на всички в бокса и на всички във фабриката. Когато имаш пилот, който след второто състезание е ядосан, защото е завършил втори, тогава трябва да се опитваш да запазиш контрол върху ситуацията. Това и направихме. Понякога трябва да можеш да се смееш над случващото се.“

Ники Лауда видя нещата по подобен начин.

„Направихме чудесно представяне и нямаше как да е по-добре“, обясни австриецът. „При Нико изглежда някаква бариера в главата падна и той просто започна отново да побеждава. Това се случва с пилотите. Понякога се бориш със себе си, а понякога се освобождаваш от напрежението и изведнъж нещата се получават. Той е бърз като Люис и когато нещата се получават той може да печели. В момента Люис явно вече не е достатъчно концентриран и може би сега Нико е просто по-добрият.“