Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Контролирах разликата и пазех гумите

Хамилтън: Контролирах разликата и пазех гумите

50
0

Люис Хамилтън води от старта до финала в Гран при на Китай и спечели 35-та победа в кариерата си във Формула 1.

Това бе втори успех за него през сезон 2015 г. и англичанинът оглавява генералното класиране с 68 точки, следван от Себастиан Фетел (Ферари) – 55 и съотборника си Нико Розберг – 51.

„Отборът свърши страхотна работа след миналото състезание. Тук дори подобрихме темпото си и всичко се дължи на момчетата на пистата и на всички във фабриката. Невероятно съм горд и щастлив, че свършихме работата си днес. Беше страхотно, че уикендът премина гладко. В състезанието трябваше да контролирам разликата между себе си и Нико, да пазя гумите, за да ги използвам в моментите, когато са ми необходими. В края имаше още доста живот в тях и щях да увелича преднината, но за съжаление излезе колата за сигурност”, коментира двукратният световен шампион.

Хамилтън каза също така, че е очаквал далеч по-сериозна битка с Ферари: „Знаехме, че темпото им в дълги серии от обиколки е добро и че се грижат за гумите си. Затова целта бе да пазя моите и да внимавам за колата си. От Нико нямаше реална заплаха през цялото състезание. Истинското забавление бе в обиколките преди влизанията в бокса. Но като цяло изкарахме много по-добър уикенд, отколкото последния път. Наистина съм щастлив.”