Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън игнорирал шоуто в Лондон от яд, че Волф отишъл на рождения...

Хамилтън игнорирал шоуто в Лондон от яд, че Волф отишъл на рождения ден на Фетел

51
0

Липсата на Люис Хамилтън по време на шоуто на Формула 1 в Лондон бе отбелязана многократно и критикувана също толкова често. Трикратният световен шампион заяви във вторник на „любящите си фенове”, че няма търпение да ги види на Силвърстоун и заминава на двудневна почивка. Няколко часа по-късно публикува 10-секунден клип с репликата „Това е ваканция”. Всички останали 19 състезатели присъстваха на събитието на площад Трафалгар.

„Люис участва в много трудна битка за шампионата и сметна, че има нужда от няколко дни почивка след Австрия”, бе обяснението на спортния шеф на Мерцедес Тото Волф от голямата сцена в Лондон. Последваха освирквания от публиката и доста отчаяната реплика на австриеца: „Но можете да го видите на Силвърстоун.”

Поведението на Хамилтън бе определено като странно, тъй като той е един от пилотите, настояващи най-много за повече възможности за общуване с феновете. „Гадно е да си толкова далеч от запалянковците”, заяви англичанинът преди броени дни. И докато името на най-голямата настояща звезда на Великобритания в автомобилния спорт бе посрещано с дюдюкане в Лондон, то съперникът му в тазгодишната битка Себастиан Фетел бе приветстван топло от запалянковците.

Причината за поведението на Люис според британски медии е фактът, че Тото Волф е присъствал на партито по случай 30-ия рожден ден на Фетел. Четирикратният световен шампион организирал празненството в Швейцария, където живее и спортният шеф на Мерцедес уважил поканата му. Това обаче вбесило Хамилтън – не на последно място заради това, че купонът се е състоял между Гран при на Азербайджан и Австрия.

В Баку Фетел удари Люис, бе наказан с 10 секунди в бокса, случаят бе разглеждан наново от ФИА, но бе поставено, че не са нужни по-нататъшни действия. Първоначалната реакция на Волф след инцидента пък бе, че трябва да говори със Себастиан преди да прави генерални изводи. Твърди се, че цялостното поведение на австриеца във връзка с немския пилот на Ферари ядосва англичанина. Самият Волф не дискутира присъствието си на рождения ден на Фетел. „Тото не обсъжда и никога няма да коментира личния си живот”, заяви говорител на Мерцедес.