Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Мисля, че подсъзнателно успехът ме движи

Хамилтън: Мисля, че подсъзнателно успехът ме движи

38
0

Люис Хамилтън смята, че успехът му го движи на подсъзнателно ниво и помага да не загуби концентрацията си дори по време на ваканция.

През миналата година английският пилот на Мерцедес спечели втора титла в кариерата си във Формула 1. Сега той е готов за предизвикателствата на новия сезон и за подновен двубой със съотборника си Нико Розберг.

– Зимната пауза бе добър шанс за почивка. Работих до средата на декември, после две седмици бях на ски преди да се върна към тренировките веднага след Коледа. Никога не е приятно да се връщаш към режим, но трябва да бъде сторено, а мотивацията ми не бе ниска, което е наистина положителен знак – разказа англичанинът. – Чуваш за хора, постигнали много, но след това изгубили фокуса си и се чудиш в какъв момент съсредоточаването отслабва? Благодарен съм, че огънят все още гори в мен. Мисля, че подсъзнателно успехът ме движи – харесва ми чувството да го постигам и искам да го изпитвам отново и отново. Радвам се, че с Нико имахме такъв двубой миналата година. Обичам да печеля, но чувството е толкова по-хубаво, когато трябва да се бориш. Искам пак да изляза на писта, да се състезавам, да съм на най-доброто ниво, на което съм способен и да взема още успехи.

Хамилтън каза също така, че може би Мерцедес направи работата си по-сложна, защото „не е лесно да подобриш нещо, което вече е толкова силно, когато правилата всъщност не се променят”. Отборът доминира напълно в шампионата през 2014 г. и спечели 16 от 19 надпревари. Люис обясни още, че е наблюдавал френетичната работа във фабриката и се надява тимът да върви в правилната посока.

Според двукратния световен шампион усещането какво е реалното представяне на автомобила се появява едва в края на последния предсезонен тест и дори тогава не се знае със сигурност.

Британецът заяви, че никой от съперниците не бива да бъде пренебрегван, както и че за нещастие на опонентите Мерцедес е невероятен отбор и ще е трудно да се подобри работата на тима от Бракли, но не е невъзможно.