Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Надявам се да се представя по-добре в състезанието

Хамилтън: Надявам се да се представя по-добре в състезанието

75
0

Люис Хамилтън не успя и днес да постигне своята 50-а победа в квалификациите. Пилотът на Мерцедес отстъпи за пети пореден път на своя съотборник Нико Розберг, който в последната част бе по-прецизен и успя да победи с аванс от едва 0,078 сек.

„Балансът на колата бе добър, но загубих още в първия сектор“, обясни Хамилтън, който въпреки рекордния си последен сектор не успя да измести съотборника си след лека неточност в първи завой. При първия опит пък блокирали гуми на десети завой отново не му позволиха да застане начело.

„Главната ми цел за тази година вече е постигната. Независимо от това обаче моята цел в състезанието остава да постигна победа, защото това все още не ми се е случвало на това трасе. През миналата година бях значително по-силен в състезанието, отколкото в квалификацията и се надявам и утре това да е така.

Изпреварванията тук обаче не са никак лесни. Трудно е да си достатъчно близо до човека пред теб на 11-и завой, за да си в рамките на секунда при зоната за измерване на DRS. Изпреварванията не са лесни, но не са невъзможни.“

Квалификацията протече перфектно за Мерцедес според Ники Лауда. Колите на отбора отново ще стартират от първа редица, което определено радва 3-кратния световен шампион.

„Нико в момента изглежда е намерил малко по-добър баланс, но двамата са много близо един до друг. Ще е интересно да се види какво ще е съотношението на силите в квалификацията.“