Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Няма тактика, просто трябва да направя това, което и в Остин

Хамилтън: Няма тактика, просто трябва да направя това, което и в Остин

39
0

Люис Хамилтън заяви, че няма място за никакви стратегии и сметки преди утрешното състезание за Гран при на Мексико и че ще атакува от самия старт. Английският пилот на Мерцедес ще се опита да си свърши работата така, както го стори в САЩ.

Люис обясни разликата в представянето си спрямо миналия сезон с много по-високото ниво на сцепление и добро поведение на колата спрямо пързалянето миналата година.

От своя страна Нико Розберг каза, че наистина тази година просто му е отнело много повече време намирането на верния път в работата на колата и едва в края е успял да събере всичко в един тур. Иначе не е имал специфичен проблем.

„Тази година видяхме неколкократно, че първата позиция не е всичко”, заяви той и добави, че ще атакува от самото начало, а състезанието съвсем не е ясно с избора на различни гуми от съперниците.

В Остин той загуби второто си място в началото от Даниел Рикиардо, който стартира с по-меките гуми. Сега картината може да е подобна, като зад него и Макс Верстапен, и Даниел ще са със суперсофт. Мерцедес освен това е с малко по-високо вдигнати крила и това дава скорост в завоите, но не и на правите, където и много внимават с работата на двигателите. Нико ще ползва мотора си във второ състезание след Остин, а този на Люис ще е в трето, също ползван в САЩ.