Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън отново ще участва в пресконференцията в четвъртък

Хамилтън отново ще участва в пресконференцията в четвъртък

38
0

Люис Хамилтън ще се изправи отново срещу журналистите – по време на пресконференцията на пилотите в четвъртък на пистата в Остин. Тя се организира от ФИА, задължителна е и при отказ на състезател за участие, се налагат глоби.

Английският пилот на Мерцедес изживя труден уикенд в Япония, като още в началото стана разправия заради това, че си играеше с телефона на същата пресконференция, но на Сузука. При забележката, че това е демонстрация на неуважение, Люис се оправда с изявлението, че форматът на пресконференциите е един и същ от твърде дълго време. Впоследствие той публикува в Туитър още едно обяснение, в което заяви, че феновете трябва да задават въпросите.

Отразяването на разправията раздразни Люис и той еднолично отмени брифингите си, организирани от тима му Мерцедес след квалификацията и състезанието. В събота на Сузука Хамилтън бе категоричен, че няма да общува с журналистите, част от които го подкрепяли, но щели да пострадат заради колегите си, отразили по неприятен за него начин историята от пресконференцията. След това пилотът блокира в Туитър някои от акаунтите на представители на медиите.

Действията на Хамилтън бяха обсъждани през целия уикенд на Сузука, а в понеделника след Гран при на Япония бяха публикувани редица анализи по въпроса. В немалка част от тях бе обсъждано психологическото състояние на трикратния световен шампион и се говореше за срив, бяха използвани силни епитети по адрес на пилота. В един от по-умерените материали бившият пилот и настоящ телевизионен коментатор Мартин Брандъл заяви, че може би Хамилтън е трябвало да се разбере с онези, които са го подразнили, вместо да изолира всички. Според него двете страни трябва да се уважават взаимно, тъй като всички се стараят да си свършат работата: Люис се бори на пистата, докато представителите на медиите се трудят във все по-сложната среда на настъпващия интернет.

В Мерцедес приеха философски ситуацията и според ВВС дори заявиха, че са готови на някои жертви. От ФИА обаче не останаха никак очаровани от поведението на Хамилтън и определението му за формата на пресконференцията. Определянето на Люис за участник в нея втори пореден състезателен уикенд е наистина необичайно. Бившият шеф на Косуърт Марк Галахър дори се пошегува, че федерацията проявява чувство за хумор, нареждайки на англичанина отново да застане срещу журналистите вдругиден.