Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Подготвих се по възможно най-добрия начин

Хамилтън: Подготвих се по възможно най-добрия начин

61
0
Роберт Кубица

Люис Хамилтън заяви, че се е подготвил по възможно най-добрия начин за предстоящата Гран при на Великобритания. Английският пилот на Мерцедес бе засипан с въпроси относно отсъствието си от вчерашното събитие в центъра на Лондон.

Хамилтън обясни, че не е разбрал за освиркванията от страна на фенове при споменаване на името му.

„Телефонът ми беше изключен. Включих го няколко пъти, за да си проверя съобщенията, но като цяло се постарах да стоя далеч от него“, заяви англичанинът.

„Прекрасно е да съм тук. Постарах се да се подготвя по най-добрия възможен начин – с няколко дни почивка. По принцип шампионатът е най-важното нещо за един пилот, но Гран при на Великобритания е много близо по значение. За всеки британски пилот е задължително да се опита да го спечели“, коментира Хамилтън.

„Сезонът е много напрегнат. Опитах се да се отпусна. Чувствам, че се подготвих по възможно най-добрия начин за надпреварата. Хората имат различни мнения. Но аз обичам това състезание. Не смятам, че вчерашният ден има някакво влияние върху него. Феновете пестят за този старт. Мисля, че през годините сте отбелязали колко оценявам това и как се отплащам на феновете. Миналата седмица казах на организаторите на събитието, че няма да участвам. Съобщих и на Тото [Волф]. Отборът уважи решението ми. Не знам защо само аз съм отсъствал. Всеки има право да решава сам за себе си. Но тук всяка година получавам невероятна обич от феновете. Нямам търпение да ги видя този уикенд. Сега съм напълно съсредоточен върху надпреварата.“

На въпрос дали не смята, че е пренебрегнал запалянковци, които не могат да си позволят да отидат на състезание, но са имали възможност да посетят събитието на площад Трафалгар, Хамилтън не даде пряк отговор. Вместо това обясни, че прави например посещения в болници, когато изкарва време с фенове, които не могат да посетят надпревара.

„Това не влиза в новините, но за мен е нещо важно. Мисля, че правя всичко, за да се свързвам с феновете. Те означават всичко за мен“, допълни англичанинът.