Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не е сигурен дали може да се довери на Розберг при...

Хамилтън не е сигурен дали може да се довери на Розберг при нова битка на писта

38
0
Люис Хамилтън,Мерцедес,Унгария

Люис Хамилтън заяви, че не знае дали вече може да има доверие на съотборника си Нико Розберг, както и че ще внимава при битките си с него на писта.

Инцидентът между пилотите на Мерцедес се обсъжда вече трети ден. В дискусията дори се промъкна теория за това, че ФИА може да преразгледа случая на Монца. Хамилтън заяви след брифинга си с тима на Спа, че Розберг нарочно не предотвратил удара и го бил казал на срещата.

– На пистата трябва да имаш доверие на хората около себе си, че мислят с главите си и не вършат нещо нарочно. Дали мога да му се доверя отново? Зададох същия въпрос, тъй като задачата ни бе обяснена и тя бе да финишираме, да запишем резултат за тима. Отборът винаги е приоритет. Дори да ни кажат, че можем да се състезаваме един с друг. Това не означава, че можем да излезем на трасето и да се ударим – обясни Хамилтън.

Англичанинът бе категоричен, че няма никаква вина за удара. Той дори заяви пред журналистите, че могат да питат който и да е пилот във Формула 1 как се постъпва, когато друг болид се е изравнил на половин дължина до теб, чия е траекторията:

– Не ти е работа да оставяш допълнително пространство. Вижте Себастиан [Фетел] в предишната обиколка. Той всъщност бе още по-напред. И бе наясно, че няма как да мине от външната страна, постъпи разумно.

На въпрос дали може да има доверие на Розберг, ако отново са гума до гума на Монца, Хамилтън отговори:

– Ще се постарая да не сме гума до гума. Всъщност не знам как точно да подходя към следващия старт. Всичко, в което съм сигурен, е, че трябва да натискам, тъй като трябва да извървя дълъг път.