Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Розберг доволни от сесиите; Лоу разкритикува теориите за саботаж на...

Хамилтън и Розберг доволни от сесиите; Лоу разкритикува теориите за саботаж на Люис

35
0

Нико Розберг и Люис Хамилтън определиха петъчните тренировки на пистата Сузука като добри за екипа на Мерцедес. Немският пилот бе най-бърз и в двете сесии, а съотборникът му остана само на 0,072 сек следобед.

„Денят ми започна с доста нестабилна предна част на колата, трябваше да работим по настройките, за да намерим по-добър баланс”, заяви Розберг. „Следобед гумите медиум не изглеждаха толкова добри, колкото хард. Със софт темпото ни в един бърз тур бе силно. Балансът вече бе добър. Изглежда сме пред Ферари, но остава да видим къде се намираме спрямо Ред Бул.”

Хамилтън отбеляза, че нямаше проблеми по автомобила и продължи: „Успяхме да направим доста обиколки, но все още има работа, за да намерим по-добра скорост. Надявам се в неделя да сме в добра форма.

Двигателят е наред. Не е нов, мисля, че е на около две състезания. Монца и някой друг старт, но е добър.”

Междувременно техническият шеф на Мерцедес Пади Лоу отхвърли категорично предположенията за саботаж на колата на Люис.

„Всеки с грам мозък би разбрал, че конструирането на система, в която този конкретен лагер да се счупи в този конкретен момент от състезанието… Ако бяхме толкова добри, щяхме да печелим всеки старт, постоянно. Имаше и други повреди през годината. Ако бяхме толкова добри да организираме такъв саботаж, нямаше да имаме каквито и да са проблеми. Формула 1 е много труден бизнес. Инженерите се трудят на ръба и заради това понякога нещо се обърква. Автомобилите са невероятно сложни и не може да се предполага, че нещо е направено нарочно на някоя кола. Същото е, както когато хората твърдят: „Фаворизирате този или онзи пилот”. На никого през ума не би минала подобна идея. Всеки интелигентен човек би разбрал това”, заяви Лоу.