Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън може да подобри рекорда на Шумахер от 7 титли, твърди Рос...

Хамилтън може да подобри рекорда на Шумахер от 7 титли, твърди Рос Браун

73
0
2013,Бахрейн,Мерцедес,Рос Браун

Отговорникът по спортните въпроси в F1 Рос Браун смята, че Люис Хамилтън може да подобри рекорда на Михаел Шумахер от 7 титли. Според Браун Хамилтън има възможност да изпревари германеца и по спечелени състезания – 91.

Миналия уикенд в Мексико Люис спечели своята 4-а корона, като наскоро заяви, че иска догодина да вземе и 5-а. Хамилтън спечели 9 състезания през този сезон и вече има 62 победи. През септември Хамилтън успя да изпревари Шумахер по спечелени първи позиции.

„Когато Шумахер спечели своята седма титла, аз дори не можех да си представя, че някой ще успее да подобри този рекорд, каза Браун. – Сега вече мисля, че това е възможно. Люис е един от великите пилоти. Tой е ключов играч в F1, като направи един отличен сезон.“

Емерсон Фитипалди пък смята, че през следващия сезон Фернандо Алонсо ще е един от претендентите за титлата. Догодина екипът му Макларън ще използва задвижващи системи на Рено и се очаква това да даде възможност на испанеца и съотборника му Вандоорн да бъдат много по-напред в класирането.

„През следващия сезон нещата ще са много по-добри за тях, коментира Фитипалди. – Смятам, че Фернандо е най-добрият пилот, и че Макларън имат отлична кола. Той сам каза преди няколко дни, че е страхотна в завоите. Така че ако запазят качеството на шасито, с мотори Рено догодина ще могат да се борят за подиуми, победи и дори за титлата.“