Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас се цели в шестото място при конструкторите, заяви Щайнер

Хаас се цели в шестото място при конструкторите, заяви Щайнер

75
0

Тимът на Хаас се цели в шестото място при конструкторите, заяви шефът на отбора Гюнтер Щайнер. В средата на сезон 2017 г. битката в средата на колоната е особено ожесточена. Уилямс е на пета позиция с 40 точки. Шести е тимът на Торо Росо с 33. Хаас е седми – с 29, а Рено заема осмото място с 18. До края на годината остават 11 състезания.

2017-а пък е втори сезон на Хаас. През миналата година, когато дебютира във Формула 1, американският тим спечели 29 точки и завърши осми в подреждането при отборите.

„Пета позиция е малко амбициозна цел за нас. Ще сме доволни и с шеста“, заяви Щайнер.

„Трудно ще е и много зависи колко добри състезания ще успее да направи отборът. Битката в нашата част от колоната е много оспорвана. Всичко може да се случи. Не бих изключил Рено от борбата – не са много далеч, а имат и Нико [Хюлкенберг] – той със сигурност не дреме. Наистина е сложно, но пък това прави нещата интересни.“

Щайнер каза още, че Хаас има и добри, и лоши моменти през настоящия сезон. Според него отборът е изпуснал възможност да вземе точки в Гран при на Австрия миналата неделя с Кевин Магнусен.

„Това не ни помага, но подобни неща се случват и на останалите тимове. Понастоящем контролираме ситуацията в екипа си“, допълни той.

Кевин Магнусен разказва за живота в Хаас и развитието на отбора в ексклузивно интервю, публикувано в новия брой на списание ClubS1 (206).