Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Уча се бързо

Хамилтън: Уча се бързо

47
0

Въпреки случилото се на пистата Сузука, пилотите отново трябваше да се захванат отново с работата си в Сочи. И както обикновено в края на петъчния ден през тази година отново начело завърши Люис Хамилтън, който имаше преднина от 0,864 сек пред класиралия се на второ място Кевин Магнусен.

„Мисля, че днешният ден бе добър за мен“, заяви Хамилтън в края на първия ден в Сочи. „Обикновено се справям добре на нови писти и се чувствам комфортно. Уча се бързо.

Колата днес бе чудесна. Пистата бързо се подобряваше и бе лесно да намерим правилния ритъм. Определено днешния ден ми достави удоволствие.“

Въпреки това Хамилтън признава, че сутринта му е било тежко да се върне към нормалния ритъм, като знае че негов колега се бори за живота си.

„Трябва да кажа, че днес сутринта не ми бе лесно просто да се кача в колата и да се върна към ежедневието“, продължи Хамилтън. „Но когато вихърът те завърти и намериш познатия ритъм започваш да се чувстваш по-добре.

Радвам се за Макларън, че са толкова бързи, като това е добре за всички. Те показаха добро представяне и през миналия уикенд. Не знам, каква крачка са направили и дали имат нови части, но определено изглеждат добре. Ще трябва да изчакаме и да видим, какво ще е съотношението на силите в утрешния ден.“