Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Най-много се радвам, че взех точки и че сме пред Ред...

Верстапен: Най-много се радвам, че взех точки и че сме пред Ред Бул

62
0

Пилотите на Торо Росо Макс Верстапен и Карлос Сайнц финишираха седми и осми във втория кръг от световния шампионат на Формула 1 – Гран при на Малайзия. Те освен това, е наредиха пред състезателите на Ред Бул Данил Квят и Даниел Рикиардо (девети и десети).

Верстапен пък стана най-младият пилот в историята на F1, спечелил точки в Гран при надпревара – на 17 години, 5 месеца и 27 дни. Възрастта му бе дискутирана надълго и нашироко, след като холандският пилот подписа договор с тима от Фаенца, когато бе още на 16. Той не завърши надпреварата в Австралия заради технически проблем, но демонстрира самочувствие и увереност на Сепанг.

„Първите няколко обиколки бяха наистина трудни, имах сериозни проблеми с гумите медиум. Затова реших да спра в пита и да сложа хард. Това бе най-добрият избор за мен. Имахме няколко силни битки, които бяха страхотно удоволствие. Накрая темпото на болида бе доста добро и съм наистина щастлив”, коментира Верстапен.

Макс заяви, че поставеният рекорд няма кой знае значение за него: „Най-много се радвам, че взех точки и че сме пред Ред Бул. Мисля, че свършихме наистина страхотна работа като отбор. Седма позиция бе максимумът, който можехме да постигнем, освен това се класирахме зад Мерцедес, Ферари и Уилямс. Те са прекалено бързи в момента, но ние сме най-добри от останалите, така че съм доволен от работата ни.”

Сайнц също се радваше много на постижението си: „Беше ми ясно, че на писта като Сепанг никога няма да е лесно със стратегия с два бокса, но в крайна сметка се получи и да се класирам осми е изумително! Около мен се случваха много неща по време на цялата надпревара, така че бе лесно да се сбърка, но запазих спокойствие. Условията бяха наистина трудни, но ние бяхме добре подготвени и нямахме проблеми.”

Карлос допълни, че резултатът дава огромна увереност на тима и мотивация да продължава с добрата работа.

Шефът на тима Франц Тост също каза, че седмо и осмо място са голям успех за екипа и той се гордее с хората си. „Този великолепен резултат сега ни кара да гледаме с нетърпение към следващия старт”, каза още той.