Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Знам, че Фетел не иска да ми е съотборник

Хамилтън: Знам, че Фетел не иска да ми е съотборник

117
0

Бъдещето на Себастиан Фетел във Формула 1 е може би най-обсъжданата тема в падока на пистата Спа-Франкоршамп, където днес се провеждат свободни тренировки преди Гран при на Белгия. Договорът на германеца с Ферари изтича в края на 2017 г.

Кими Райконен заяви, че би желал настоящата ситуация в Скудерията да се запази, тоест четирикратният световен шампион да остане в тима от Маранело. В началото на седмицата бе обявено продължаването договора на финландеца с екипа за още година. Бившите пилоти от F1 Жан Алези и Мика Сало споделиха, че според тях Фетел ще подпише нов контракт. Самият Себастиан посочи очевидното: че в момента няма какво да съобщи. Той допълни, че целта му е да се съсредоточи върху надпреварата този уикенд и ще върши същото в края на следващата седмица за старта на Монца.

„Честно казано, не очаквам новини през следващите две седмици“, добави немският състезател.

Люис Хамилтън също изрази мнението си вследствие на въпрос дали е възможно Фетел да му стане съотборник в Мерцедес.

„Според мен е много малко вероятно той да дойде тук (в Мерцедес)“, заяви Люис. „Знам, че не иска да ми е съотборник. Не би бил в позицията, в която се намира в момента. Отборът не би работил така, както сегашният му тим.“

„Не вярвам, че който и да е от шефовете ни – или който и да е в тима ни – е недоволен от настоящата ситуация. Трудно е да се повярва, че биха променили нещо. Отборът е в много, много добро състояние. Чудесен съюз. Последното състезание всъщност е може би един от най-добрите примери за това колко силен е отборът ни в момента.“

В края на Гран при на Унгария Хамилтън върна третата позиция на съекипника си Валтери Ботас. По-рано финландецът го бе пуснал, за да се опита да гони съперниците от Ферари.

Англичанинът каза още, че не е променил нищо в работата си за сезон 2017 г., но всичко се получава както трябва след идването на Валтери Ботас в тима. Все пак той заяви, че е готов да се състезава с всеки пилот, който шефовете на Мерцедес решат да вземат в екипа.