Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен се надява Фетел да остане във Ферари

Райконен се надява Фетел да остане във Ферари

145
0

Кими Райконен определи Себастиан Фетел като най-добрия съотборник в кариерата си и заяви, че се надява той да остане във Ферари. Финландският пилот вече подписа нов договор със Скудерията за следващия сезон във Формула 1.

„Себастиан е най-добрият съекипник. Разбираме се много добре и се надявам всичко да си остане същото като в момента“, заяви Райконен на пистата Спа.

Що се отнася до неговия контракт, той заяви, че не би подписал, ако не бе щастлив в тима.

„Отборът се чувства по същия начин. Всеки си има собствено виждане за нещата. Ние, разбира се, искаме да се справяме максимално силно, да постигаме подобрение. Напоследък нещата вървят малко по-добре. Чувствам се по-комфортно и съм в състояние да карам така, както искам. Съответно резултатите са по-силни. Уверен съм, че работим в правилната посока“, каза още Кими.

Междувременно двама бивши пилоти от Формула 1, карали за Ферари – Жан Алези и Мика Сало – споделиха, че според тях Фетел ще остане в Маранело.

„Мисля, че и Фетел ще поднови договора си. Говорим за пилот, който наистина обича да кара. Ферари има огромен напредък тази година. Сега колата може да спечели на почти всяка писта. А отборният дух е страхотен под ръководството на Маурицио Аривабене и Серджо Маркионе“, заяви Алези, цитиран от Гадзета дело Спорт.

Французинът допълни, че оставането на Райконен запазва и добрата атмосфера в екипа, тъй като „нито Фетел, нито Кими ревнуват един от друг“. Според него обаче, дори Скудерията да предпочете друг пилот пред четирикратния световен шампион, то пак не би имало грижи с финландеца.

Сало каза от своя страна, че за Себастиан на практика няма друго място във Формула 1 в момента. Той е убеден, че подновяването договора на Райконен е по настояване на германеца.

„Двамата са добър тандем. Ферари няма по-силен вариант. А Кими не би продължил да кара, ако не вярваше, че все още е достатъчно бърз. Надявам се догодина да е в битката от началото на сезона. Поради някаква причина колите на Ферари не му пасват през последните години именно в този период“, добави Сало.