Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас доволни от представянето на Мик Шумахер

Хаас доволни от представянето на Мик Шумахер

2477
0
Щайнер Шумахер
Гюнтер Щайнер и Мик Шумахер, снимка Хаас
Първата свободна тренировка бе много специална за F1. Дебют направи Мик Шумахер, син на доскоро най-успешния пилот в спорта Михаел Шумахер. Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер бе позитивно настроен след първата тренировка и сподели, че Мик е впечатлил отбора с представянето си.

„Мик кара отлично в първата свободна тренировка. Скоростта му бе много добра и успя да изпълни предварително заложената програма. Отзивите са много добри. Механиците ми споделиха, че той вече знае кои са силните и слаби страни на колата, което е отлична новина“, сподели Щайнер.

„Винаги е трудно когато караш за пръв път болид от F1. Има толкова много неща, които трябва да се отработят. Но днес Шумахер свърши страхотна работа. Разбира се много добре с инженерите, много е възприемчив и винаги е в добро настроение. Разбира се, това не е толкова изненадващо“, добави шефът на Хаас.

Mик е част от академията за млади пилоти на Ферари и през този сезон спечели титлата във F2. Немският пилот ще е част от екипа на Хаас през следващата година.