Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас подписа с американски пилот

Хаас подписа с американски пилот

39
0

Новият отбор на Хаас във Формула 1 подписа с американеца Сантино Феручи. 17-годишният младок ще бъде пилот по развитието, съчетавайки ролята си на състезател в сериите GP3 за екипа на DAMS.

Феручи ще присъства на Гран при уикендите и тестовете през сезона, които не се засичат с участията му в GP3, а освен това ще прави изпитания и на симулатора на тима.

“Още от както започнах да се състезавам, целта ми беше да стана пилот от Формула 1, заяви Феручи, който през последните 2 години кара основно в Европейската Формула 3. – И да бъда американец, който е част от американски тим  енещо, което ме прави изключително горд.

Има още много работа, която трябва да свърша, но да бъда при Хаас ще ми позволи да науча много и то бързо. Това ще ми даде възможност да се представя възможно най-добре в GP3 и да се подготвя за Ф1.”

Според спортния директор на тима Гюнтер Щайнер Феручи е много зрял и то не само на пистата, но и извън нея, като е доказал способностите си във всяка една серия, в която се е състезавал.