Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас ще използва от Гран при на Белгия само една спецификация на...

Хаас ще използва от Гран при на Белгия само една спецификация на VF-19

908
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен; снимка: Хаас

Тимът на Хаас ще използва от Гран при на Белгия само една спецификация на болида си VF-19. От уикенда на Силвърстоун до Хунгароринг включително Ромен Грожан караше автомобил в оригиналния вариант от началото на тазгодишния шампионат на Формула 1. Кевин Магнусен бе с последната спецификация, която премина през обновяване в Испания, Великобритания и Унгария. За старта на Спа-Франкоршамп и двамата ще са с автомобил, който е комбинация между караните от Магнусен в Германия и на трасето до Будапеща коли.

„Научихме много за болида. Постарахме се да го подобрим, сменяйки някои от компонентите. И двете коли ще са от една и съща спецификация”, потвърди шефът на отбора Гюнтер Щайнер.

„Фокусът ни поне отчасти вече е върху автомобила за 2020 г. Не знаем още как и дали ще продължим с развитието на настоящия болид. Той не върви особено добре в състезанията, а тогава се печелят точки. Въпреки всичко ще се постараем да вземем каквото можем.”

Щайнер каза още, че лятната пауза в първенството е полезна, за да си вземеш глътка въздух и да видиш какво е необходимо да сториш през втората половина от сезона

Тя започва на една от класическите писти в Гран при – Спа-Франкоршамп. Според Щайнер понастоящем календарът на Формула 1 е добра смесица от различни трасета.

„Има няколко класически. Други са полу-класически – това са стартове, които са в календара от 10-15 години. А трети са съвсем нови. Зандвоорт например е класическа писта, но там не е имало F1 състезание от много отдавна. Връщането на Зандвоорт ще е интересно. Ханой пък ще е напълно ново трасе.”

„В момента се говори за добавяне на само едно състезание към календара. Това може да означава по-малко тестове. Опитваме се да намерим вариант, при който да не се налага хората да работят на смени. В някакъв момент обаче се налага да ги пускаш в почивка за няколко старта. Според мен отборите са наясно, че ако искаме 22 старта, то трябва някоя друга дейност да се намали.”

Хаас е девети в генералното класиране при отборите с 26 точки. Тимът е само на 5 точки зад Рейсинг Пойнт и на 6 от Алфа Ромео.