Начало Лайфстайл Habanos S.A представи най-луксозната линия пури – COHIBA BEHIKE

Habanos S.A представи най-луксозната линия пури – COHIBA BEHIKE

440
0

Дванайсетото издание на Фестивала на пурите Habanos се проведе от 22 февруари до днес 26 февруари в Хавана, Куба. Близо хиляда любители на пурите от 70 страни посетиха най-важното събитие в тютюневата индустрия, за да опитат лично най-новите предложения на Habanos s.a.
На дванайсетото издание на фестивала Habanos се анонсира най-ексклузивната линия пури Cohiba Behike. Пурите бяха представени по време на галавечерята на 26 февруари, а техните уникални качества станаха известни по време на фестивала.
На 24 февруари на специална вечеря, посветена на жените, Habanos представиха Julieta – новата пура, създадена в чест на дамите, която ще бъде част от серията Romeo y Julieta. На 22 февруари след специалния концерт на маестро Чучо Валдес в Gran Teatro de La Habana гостите на галапразненството най-накрая се насладиха на пурите Wide Churchills, които също са част от марката Romeo y Julieta.
Среща на знаменитости
През последните години фестивалът привлича много знаменитости, които не искат да пропуснат шанса да се насладят на най-хубавия в света тютюн, отгледан в родната им Куба. Тази година сред гостите бяха оперната певица Сара Брайтмън, европейският шампион по голф и носител на спечеления само преди седмица в Дубай приз Ryder Cup за 2010 – Мигел Анхел Хименес, актрисата Миа Маестро, както и спечелилият „Грами“ за 2010 Чучо Валдес и тазгодишният лауреат на „Латино Грами“ Иван Линс.
Програма
През седмицата ще се състоят също Търговският панаир, Международният семинар и традиционните посещения на плантациите и фабриките на Habanos. Тази година бяха посетени фабриките, където се произвеждат Cohiba – El Laguito, и Romeo y Julieta – La Corona.
Отпразнуван бе и съюзът на пурите Habanos с текилата с дегустацията на най-доброто añejo и допълнителни видове текила Аñejo, придружени от пури, продължавайки по този начин традиционното асоцииране на Habanos с най-добрите продукти в световен мащаб.
Деветото издание на международното състезание Habanosommelier е друга интересна част от фестивала, по време на което се забелязва нарастващо търсене на съвети от сомелиер при избора на пура.
В допълнение, в рамките на фестивала ще има специално събитие под формата на ексклузивна прожекция на британския филм Cosi, продуциран от носителя на Оскар Стивън Евънс и режисиран от Кристоф Менал, с оперната певица Сара Брайтман и актьорите Ричард Грант и Миа Маестро в главните роли.
По време на галавечерята програмата на XII фестивал се проведе церемонията по награждаването за 2009 Premios Habanos в три категории (Производство, Бизнес и Комуникация).Търгът Grand Auction of Humidors за истински творби на изкуството, изработени от ценна дървесина от най-престижните кубински дърводелци бе повече от успешен. Всички събрани суми, както досега, бяха дарени на кубинската обществена здравна система.