Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: BMW ще върнат формата си на Силвърстоун

Хайдфелд: BMW ще върнат формата си на Силвърстоун

36
0

BMW Заубер ще затвърдят на Силвърстоун позицията си на третия най-бърз тим в момента, категоричен е Ник Хайдфелд.

От немския екип бяха далеч от темпото на своите основни конкуренти по време на Гран при на Франция миналия уикенд, като Роберт Кубица завърши трудно на пета позиция, докато Хайдфелд остана едва 13-ти.

„Така мисля” – отговори пилотът на BMW Заубер на въпрос дали според него тимът е направил крачка напред спрямо Франция. „Но изглежда, че на Маникур сбъркахме с едно или две неща…”

„Въпреки че не знаем количеството гориво при различните пилоти, тук всичко изглежда нормално.За нещастие, в момента Ферари и Макларън са по-бързи, но ние би трябвало да сме третите най-бързи. Разбира се, Тойота също не изглеждат зле.”

Хайдфелд признава, че нито BMW, нито дори Макларън ще успеят да отговорят на темпото на Ферари, освен ако не постигнат някакъв значителен прогрес.

„Мисля, че на повечето писти Ферари ще бъдат най-бързи” – добавя германецът. „Ако Макларън или ние не направи голяма крачка напред, то с изключение на Монца, която по характер е близка до Канада, Ферари ще бъдат най-силните.”

Хайдфелд също така изрази надежда, че формата му в квалификациите ще се подобри допълнително, след като във Франция бе по-близо до Кубица.