Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд и Бътън най-бързи със сликове на Херес

Хайдфелд и Бътън най-бързи със сликове на Херес

41
0

Ник Хайдфелд от BMW оглави класирането през първия ден от изпитанията на испанската писта Херес.###Ник Хайдфелд от BMW оглави класирането през първия ден от изпитанията на испанската писта Херес. Времето си от 1:19.042 германецът постигна, карайки със сликове. Вторият най-добър резултат (1:19.155) бе записан от пилота на Хонда Дженсън Бътън. Британецът всъщност бе първият, който излезе на пистата с гладки гуми и поведе в класирането, но малко по-късно времето му бе подобрено от Хайдфелд.
На трета позиция се класира тест пилотът на Макларън Педро де ла Роса (1:19.712). Трябва да се отбележи, че испанецът постигна резултата и изостана само с около 6 десети, използвайки гуми с канали. Гари Пафет също тества за Макларън като регистрира седмо време.
Кими Райконен и Марк Жене бяха в болидите на Ферари. Финландецът се появи в кокпита за първи път откакто спечели световната титла в Бразилия в края на октомври. Той пропусна тестовете в Барселона, тъй като бе в заслужена ваканция. През първия ден на Херес Кими записа четвърти резултат. След него останаха Нелсън Пикет младши от Рено и Себастиан Бурде от Торо Росо.
В първия си тест като титуляр на Тойота Тимо Глок остана на 13-та позиция. 14-ти се нареди Джанкарло Фисикела, който бе на изпитанията с екипа на Форс Индия. Денят на италианеца започна малко разочароващо след като още в самото начало се завъртя на пистата. За щастие това не причини никакви повреди по болида.
По-късно Фисикела обясни:
„Имахме няколко затруднения, така че не карах толкова, колкото бих желал в действителност. С нови гуми имах проблем с хидравличното налягане и когато изпробвах сликовете се появи проблем с диференциала, затова не придобихме ясна идея как ще работят гумите. Въпреки това мисля, че денят премина добре и е чудесна основа за утре.”
Нико Хюлкенберг приключи първия си ден от изпитанията с Уилямс на 15-то място, борейки се да спечели позицията на тест пилот в отбора на сър Франк. BMW също изпробва двама млади и талантливи пилоти в борба за позицията на трети пилот в екипа – Марко Асмер приключи с време 1:21.962, а Хавиер Вийа с 1:23.583.