Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд и Шумахер за инцидента помежду им

Хайдфелд и Шумахер за инцидента помежду им

42
0

Ник Хайдфелд заяви, че Михаел Шумахер го е избутал на тревата при опита му да го изпревари по време на Гран при на Австралия. Двамата се удариха и отпаднаха от надпреварата.
Аз мисля, че маневрата ми бе добра. Михаел току-що бе напуснал пита и очевидно не излезе добре от първия завой, не вървеше по идеалната крива. Изравних се с него и можех да го изпреваря чрез по-късно натискане на спирачките, но той не ми остави никакво място и ме избута на тревата, където спирането естествено е невъзможно – заяви Хайдфелд, който дебютира за новия си тим Уилямс днес.
Световният шампион обаче отказа да признае, че е виновен за катастрофата. Той бе избутан от стюардите обратно на трасето, но се прибра в бокса, тъй като заради повредите от удара нямало смисъл да продължава.
При подобни случаи винаги има различни мнения и моето е, че е невъзможно да се обвинява който и да е от нас. Видях го (Хайдфелд – б.р.) зад мен точно като излизах от питлейна и дадох да се разбере, че защитавам позицията си. В един момент го загубих – не го виждах в огледалата – и когато влязох в завоя усетих удара. Видях инцидента на запис. Той беше на тревата и не контролираше напълно автомобила си. Но не мога да го укорявам, че се е опитал да ме изпревари – изрази становището си звездата на Ферари.
Това е първо незавършено състезание за Михаел от Гран при на Монако миналата година, когато отпадна след удар с Хуан Пабло Монтоя в тунела. Отново сблъсък с Уилямс не му позволи да финишира днес, но Шумахер остана оптимистично настроен за сезона, заявявайки, че модифицираното F2004M е конкурентноспособно.