Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: Много съм доволен от второто място

Хайдфелд: Много съм доволен от второто място

27
0

Ник Хайдфелд остана повече от доволен от своето второ място в британската Гран при, подчертавайки, че това е бил най-добрият възможен резултат за него.

Пилотът на BMW Заубер спечели третия си подиум за този сезон, след като избегна повечето инфарктни ситуации в надпреварата на Силвърстоун. Благодарение на резултата си Хайдфелд вече е на десет точки зад своя съотборник Роберт Кубица.

„Беше добро състезание. Доволен съм от второто място, тъй като това бе най-доброто, което можех да постигна” – казва Хайдфелд. „Квалификацията мина добре, а и по време на надпреварата свършихме всичко като хората. Стана ясно, че изборът на гуми бе решаващ.

„По време на първото спиране се чудехме дали да останем на използвани гуми, но за наш късмет се решихме на новия чифт. Очаквахме малък дъжд, , но след това на правата видях черна стена пред себе си и разбрах, че трябва да очаквам нещо повече.”

„Най-трудните моменти от надпреварата за мен бяха, когато изпреварените с една обиколка ме задминаваха заради факта, че бяха с по-добри гуми. Имаше толкова много вода. Малко преди Абатството почти се завъртях, но успях да овладея колата и да я задържа на пистата.”

Същевременно съотборникът му Кубица, който бе на път да завърши на трето място, отпадна във второ състезание за сезона. Полякът се завъртя и заседна в чакъла в 40-тата обиколка, когато започна да вали силен дъжд.