Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд може да съди Лотус Рено, ако го сменят

Хайдфелд може да съди Лотус Рено, ако го сменят

43
0
Ник Хайдфелд

От екипа на Лотус Рено във Формула 1 все още не са потвърдили официално смяната на Ник Хайдфелд с Бруно Сена, а вече се появиха информации за това, че немският пилот може да съди отбора, ако бъде освободен.

Само преди ден слуховете за замяната на Хайдфелд с бразилския състезател бяха подновени и този път звучат наистина сериозно, като се има предвид, че в самия тим не са съвсем доволни от германеца. До момента все още няма никакво официално изявление от която и да е страна, въпреки че в интернет новината се тиражира като факт.

Според последна информация на британския Телеграф 34-годишният Хайдфелд, който бе предпочетен от Рено заради опита си, е готов да съди отбора, за да запази мястото си. Подобно нещо не би било прецедент в отношенията между екип и пилот, макар че обикновено такива спорове се решават извън съдебната зала.

В момента Хайдфелд е осми във временното класиране за шампионата при пилотите и има 2 точки повече от съекипника си Виталий Петров. Това би му дало основание да протестира срещу евентуална замяна, тъй като пунктовете са реалното изражение на представянето му и то не е по-лошо от това на руснака.

Твърди се обаче, че в отбора спешно се нуждаят от средства и ще предпочетат Сена заради спонсорите му, докато Хайдфелд не носи пари, а взима и заплата. Въпросът колко може да плати Бруно обаче е спорен, тъй като точно заради липса на средства той загуби титулярния си кокпит в Испания Рейсинг миналия сезон.