Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: Най-бързият ми съотборник не е Кубица или Кими

Хайдфелд: Най-бързият ми съотборник не е Кубица или Кими

56
0

Ник Хайдфелд разкри кой е най-бързият му съотборник във Формула 1 и определено резултатът не е този, който мнозина биха очаквали.

Германецът е във Формула 1 вече почти 10 години и в хронологичен ред той си е партнирал с: Жан Алези в тима на Прост, Кими Райконен, Фелипе Маса и Хайнц-Харалд Френтцен в Заубер, Джорджо Пантано и Тимо Глок в Джордан, Марк Уебър в Уилямс, както и Жак Вилньов и Роберт Кубица в BMW Заубер.

И въпреки че пилотът се представя убедително в последните години, той все още не е спечелил първата си победа във Формула 1, докато настоящият му съотборник – Кубица – вече го направи. И тъй като германецът се е състезавал с много отлични пилоти в един отбор, той има мнение за всеки един от тях. Съответно Ник разкри и кой е най-бързият му съотборник.

„Според мен Марк Уебър е най-бързият ми съотборник досега по отношение на темпо в квалификации – той бе много силен в това отношение” – написа Хайдфелд за сайта си.

„По отношение на представяне в състезание бих казал Кими Райконен. Въпреки че аз го победих в сезона ни заедно, бях изненадан, че след първото си състезание – и без почти никакви тестове зад гърба си – той вече бе много бърз.”

Самият Хайдфелд е доста силен по отношение на изпреварванията, като направи много силно впечатление през 2007 и 2008 година. В следствие на новите правила „бързия Ник” би трябвало да има още повече възможности да представи таланта си през 2009 година.