Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: Пилотите трябва да взимат по-малко пари

Хайдфелд: Пилотите трябва да взимат по-малко пари

39
0

Ник Хайдфелд смята, че пилотите би трябвало да бъдат подготвени да взимат по-малко пари, тъй като средствата и във Формула 1 стават все по-ограничени покрай финансовата криза. И тъй като ФИА и ФОТА работят върху драстичното намаляване на бюджетите, се предлагаше и пилотите да бъдат повлияни от това намаляване на бюджетите.

Наскоро Фелипе Маса каза, че не би искал да има подобни удръжки, спорейки, че разходите за пилотите са относително малки спрямо средствата, вкарвани за развитие на двигатели. Междувременно неговият съотборник Кими Райконен, за когото се говори, че е най-добре платеният пилот във Формула 1, изобщо не е влизал в дискусии.

Но Ник Хайдфелд от BMW Заубер каза, че пилотите не могат да се крият от реалността в спорта. 31-годишният германец признава, че заплатите на пилотите са доста високи, когато става дума за орязване на бюджетите на тимовете.

„Затова и ние ще трябва да се напаснем, както го прави всеки” – казва Хайдфелд. „Засега това не е истински проблем и се надявам, че има и други начини, така че никой да не загуби работата си и заплатите останат същите.”

Едно от предложенията бе задължително ограничаване на заплатите за пилотите, но Бърни Еклестън не сметна, че е необходимо предприемането на подобни мерки.

„Ако отборите не предложат съответните пари, то няма нужда от подобно ограничение” – каза шефът на Формула 1.