Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд радостен от четвъртото място

Хайдфелд радостен от четвъртото място

55
0

Хайдфелд е невероятно доволен от представянето си в Малайзия и най-вече от факта, че е успял да удържи на натиска на Фелипе Маса в състезанието и да се класира преди болид на Ферари.###Хайдфелд е невероятно доволен от представянето си в Малайзия и най-вече от факта, че е успял да удържи на натиска на Фелипе Маса в състезанието и да се класира преди болид на Ферари.
Германецът завърши четвърти след като в началния етап на надпреварата Маса излезе извън пистата и Ник го задмина.
„Много съм щастлив, това е чудесно изживяване. Да победя едно от Ферари-тата може да не се случи отново толкова скоро. В началото на уикенда Фелипе беше ненадминат. След като имахме големи проблеми с баланса на колата в тренировката, всичко в състезанието беше добре. Управлянието бе добро и нямахме каквито и да било технически проблеми. Освен това се чувствах комфортно въпреки горещината. В първия завой Роберт допря болида ми и се извини. Това естествено може да се случи. За щастие колата ми не получи повреда. Успях да изпреваря Фелипе, когато той излезе от трасето. Бях изненадан, че можах да го задържа зад мен доста лесно и от това, че влезе в бокса преди мен”, каза Хайдфелд.
Пилотът на BMW Заубер отбеляза още, че болидът му е работел добре и с твърдите гуми, които са му сложили при последното спиране в бокса.
Точно на противоположния полюс бе представянето на съотборника на Хайдфелд – Роберт Кубица. За поляка Гран при на Малайзия бе съпроводена с редица проблеми. Главната трудност за Кубица бе свързана със спирачната система на болида му. В резултат той остана на 18-та позиция.