Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд с предупреждение от стюардите

Хайдфелд с предупреждение от стюардите

44
0

Ник Хайдфелд получи предупреждение от стюардите заради избутването на Дейвид Култард от пистата. Това стана по време на спора им за по-предно място на състезаниято в Бахрейн.

Двамата пилоти започнаха битка в 15-та обиколка на надпреварата, когато се оказаха един до друг в първия завой. Култард се опита да си възвърне изгубената позиция, влизайки от външната страна във втория завой, но Хайдфелд го взе твърде широко и съперникът му от Ред Бул се озова в зоната за сигурност.

След състезанието двамата бяха привикани от стюардите, впоследствие Хайдфелд бе обвинен за инцидента и предупреден за поведението си на пистата.

В бюлетина на ФИА се казва: “След като стюардите чуха обясненията на двете страни и видяха видеозапис на ситуацията, предцениха, че Ник Хайдфелд е причинил инцидент, споменат в член 52 от правилника на F1 за 2006 г., а именно, че е накарал Дейвид Култард да излезе от трасето. Поради тази причина те порицаха пилота на болид 16 Ник Хайдфелд”

Случаят, в който Бътън изпревари Трули при излизането си след втория пит стоп изобщо не е разследван от стюардите и няма последствия за пилотите.