Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: целта ми е да финиширам на подиума

Хайдфелд: целта ми е да финиширам на подиума

45
0

Целта на Ник Хайдфелд е да финишира на подиума в утрешната Гран при на Унгария.###Целта на Ник Хайдфелд е да финишира на подиума в утрешната Гран при на Унгария.
В квалификацията германецът даде третото най-добро време след двамата пилоти на Макларън, но успя да финишира преди Кими Райконен. Шансовете на Хайдфелд изглеждат още по-големи на фона на 14-та стартова позиция на един от лидерите в шампионата – Фелипе Маса.
Пилотът на BMW обясни, че до този момент уикендът не е протекъл много леко за екипа му, тъй като изборът на гуми е бил затруднен. В крайна сметка обаче според Ник са направили точния избор за утрешното състезание. По отношение на резултата си от квалификацията и очакванията си за надпреварата той сподели:
“За мен третото място означава възможност за следващ подиум. Точно сега това е моята цел. Общо взето считам BMW за третия по сила тим, но Ферари не изглеждат толкова силни, колкото обикновено. Фелипе Маса ще стартира от доста задна позиция.”
Другият пилот на отбора Роберт Кубица ще започне надпреварата от седма позиция. Той обясни как е протекла квалификацията за него:
“Денят не бе много добър. Болидът не ускоряваше както трябва. Загубихме твърде много време при всяка промяна, която правехме. Сега трябва да амализираме данните и да видим какво можем да сторим за утре. Това обаче ще е трудно като се има предвид, че сега колата е в закрития парк. Седмото място е най-доброто, което успях да постигна при тези условия.”