Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хакинен не одобрява двойните точки, според него звукът не е по-различен по...

Хакинен не одобрява двойните точки, според него звукът не е по-различен по телевизията

33
0
Мика Хакинен
Мика Хакинен, снимка Mirko Stange

Мика Хакинен не одобрява въвеждането на двойни точки за последния старт от тазгодишния шампионат на Формула 1. Двукратният световен шампион обясни, че ако по негово време имаше нещо подобно в края на сезона, то той щеше да загуби и двете си титли.

Аз се състезавах 10 години във Формула 1 и спечелих короната два пъти. И в двата въпросни сезона титлата се реши в последния кръг от първенството. Първия път се борех с Михаел Шумахер, като разликата помежду ни преди финалното състезание беше нещо като три точки. Ако тогава съществуваше подобно правило (за двойни точки – б.р.), последствията щяха да са катастрофални. Нямаше да съм спечелил двете титли заради това. Мисля, че не е брилянтна идея, никак не е добро – обясни пред TalkSPORT позицията си финландецът.

Що се отнася до звука от новите задвижващи системи, то Хакинен е на мнение, че трябва да се изчака преди да се дават категорични оценки.

Различното звучене на задвижващите системи доведе до сериозно недоволство от някои медии и фенове, докато други го приеха по-добре.

Звукът определено не е толкова силен, колкото бе преди. Чувал съм V12, V10 и V8, но сегашното ниво е силно занижено. Различно е, но бих казал, че Формула 1 върви напред през цялото време. Трябваше да помислят за нови елементи, да отделят внимание на околната среда. Разбираемо е. Необходимо е звукът да бъде взет под внимание, но няма кой знае каква разлика, когато гледаш по телевизията – допълни Мика.