Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хакинен: Не съм изненадан от Хамилтън

Хакинен: Не съм изненадан от Хамилтън

61
0

Мика Хакинен твърди, че изобщо не е изненадан от зашеметяващия дебют на Люис Хамилтън във Формула 1.
###
Мика Хакинен твърди, че изобщо не е изненадан от зашеметяващия дебют на Люис Хамилтън във Формула 1. Британецът успя да се качи на подиума в първите си три старта от шампионата, а досега никой друг новак не е постигал подобен резултат в дългата история на F1.
Двукратният световен шампион на Макларън е очаквал Хамилтън да бъде толкова бърз, колкото демонстрира. Въпреки това Хакинен предупреди, че все още е много рано, за да се знае със сигурност дали Люис ще успее да се задържи на толкова високо ново през целия сезон.
„Бях невероятно щастлив за бившия ми отбор. Представи се отлично след няколко трудни години в миналото. Осъзнах усилията им, когато тествах с тях миналата година. Въодушевен съм от представянето на тима и на пилотите. Алонсо върши наистина чудесна работа. Не съм изненадан от Хамилтън, очаквах от него също да се справи добре. Ще бъде интересно да се види дали Люис може да остане хладнокръвен и да запази концентрацията си. Истинската му състезателна скорост не е изненада за мен”, сподели Хакинен.
Според финландеца и двамата настоящи пилоти на Макларън имат отличен шанс да спечелят титлата, благодарение на надежната кола, с която разполагат.