Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хакинен отново във Формула 1?

Хакинен отново във Формула 1?

50
0

Докато германският вестник “Билд” обяви Хакинен като бъдещ пилот в DTM, през последните дни изглежда все по-сериозно се коментира възможното завръщане на финландецът във Формула 1. Изглежда че след като загуби спора за Бътън, от тима на Уилямс са проявили интерес към двукратния световен шампион.
Съсобственикът на тима на Уилямс, Патрик Хед, е заявил пред английското седмично списание „Autosport“ интереса на екипа към пилота. “Такова решение би било риск, но трябва сериозно да се помисли за ангажирането на пилота, който два пъти победи Михаел Шумахер в битката за шампионската титла”, заяви Хед.
Причина за интереса към 36-годишния пилот е липсата на особено доверие от страна на ръководството на екипа към Марк Уебър, твърдят злите езици. Според Хед най-впечатляващото представяне на австралиецът било петото му място за Минарди преди три години. “Като топ тим трябва да се запитаме дали да вземем още един пилот без топ резултати”, продължава Хед.
Това изказване е във връзка с другите кандидати за титулярно място в отбора: сегашния тест пилот Антонио Пицония, както и Ник Хайдфелд и Антъни Дейвидсън. В последно време се споменава и името на Култард въпреки че ангажирането му бе отречено тотално от Хед. Култард все пак обаче е победител в 13 състезания във Формула 1 и е вицесветовен шампион. Според слуховете „DC“ е готов да се откаже от заплата и само да получава премии за спечелени точки.
При всички тези дискусии обаче се пропуска въпроса дали Хакинен въобще иска да се върне във Формула 1. След като спекулации му предричаха място в БАР за новия сезон, сега на ред е Уилямс. Хакинен се отказа заради прекалено голямото напрежение във Формула 1 и страха от нови тежки катастрофи през 2001 г. Тогавашният му шеф Рон Денис се съмнява в завърщането на любимеца си: “Причините, който той тогава изтъкна са на дневен ред и днес.”
Възможното ангажиране на Хакинен за тима на Мерцедес в DTM също изглежда проблематично. Член на екипа участвал в тестовете на Хакинен на Лаузицринг разкрил, че представянето на финландеца не било особено обнадеждаващо. За да не бъде деморализиран Хакинен не са публикувани официални резултати от тестовете.