Начало Други Хакинен ще се състезава в последния кръг на Льо Ман Интенешънъл Къп

Хакинен ще се състезава в последния кръг на Льо Ман Интенешънъл Къп

37
0
Конг Фу Ченг,Мика Хакинен

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен ще се състезава в последния кръг от Льо Ман Интенешънъл Къп, който ще се състои на 13 ноември в Китай. Шестте часа на Цухай за втори път ще закрият сезона в сериите и освен присъствието на финландеца, внимание ще привлекат и битките при отборите.

Хакинен ще кара 96 AMG Мерцедес-Бенц SLS GT3. Той поддържа сериозни връзки с щутгартския производител, след като спечели двете си корони в Гран при с тима на Макларън и двигатели Мерцедес. Заедно с него в екипа ще са още Ланс Давид Арнолд и Конг Фу Ченг (първият китайски пилот, състезавал се в 24 часа на Льо Ман – през 2008 г.).

Общо 29 ще са участващите екипи в последната надпревара от Льо Ман Интенешънъл Къп за тази година. Ферари се надяват да спечелят титлата в категория LM GTE – досега те имат четири победи от шест състезания, но това не бе достатъчно за успеха. На Скудерията е нужна още една точка, за да е сигурен шампион.

В LM P1 Пежо си осигуриха короната чисто математически, но пък изтърваха тазгодишното издание на 24-те часа на Льо Ман. Това е една от причините, поради което е толкова важно да приключат сезон на ниво, но съперниците от Ауди няма да се предадат в никакъв случай.