Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамашима: Малко вероятно е да има стратегии с един питстоп

Хамашима: Малко вероятно е да има стратегии с един питстоп

66
0

С гуми суперсофт на Бриджстоун Люис Хамилтън (Макларън) спечели полпозишъна за утрешната Гран при на Канада, докато съперниците му от Ред Бул се наредиха втори и трети, използвайки по-твърдата смес медиум.

– Днес сутринта пистата бе мръсна, студена и с хлъзгава повърхност заради снощния дъжд, освен това не бе напълно изсъхнала. Условията се подобриха след обяд, но намирането на [достатъчно] сцепление и достигане потенциала на гумите остана трудно – заяви директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт в Бриджстоун Хирохиде Хамашима. – Изборът кой тип гуми да се използват в квалификацията бе най-трудният досега през сезона. Двете смеси показаха различни характеристики, но като цяло времената на обиколка са подобни. Разликата при загряването е, че суперсофт влизат в оптимален работен прозорец при по-ниски температури, а медиум – при по-високи, като това се видя ясно в Q3.

Първите обиколки ще особено интересни именно поради това, че на по-твърдата смес й трябва малко повече време да загрее, смята Хамашима.

– Издръжливостта на суперсофт също ще привлече внимание. Стартът е в 12 часа по обед местно време и вероятно няма да е най-топлият момент от деня, а това няма да помогне на гумите. Като се имат предвид износването и грейнинга пък, малко вероятно е да наблюдаваме стратегии само с един питстоп. Освен това винаги съществува възможността да завали. Както винаги, Монреал е голямо предизвикателство за всички ни – допълни той.