Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: 100% моя вина. Извинения за тима ми и Джордж

Хамилтън: 100% моя вина. Извинения за тима ми и Джордж

6379
0
Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън се извини на тима си Мерцедес и Джордж Ръсел за инцидента след старта на Гран при на Катар. Седемкратният световен шампион бе с гуми софт и атакува след изгасването на светофарите. В първия завой Макс Верстапен бе най-напред, Ръсел до него и Хамилтън се опита да мине до тях. При тази маневра обаче закачи съотборника си и изхвърча. Джордж се завъртя и се обади по радиото, че има повреди и се прибра в бокса. След това успя да стигне до четвъртото място в състезанието.

Първоначалната реакция на Хамилтън бе, че е бил избутан от съотборника си. След като се прибра в падока обаче, гледа инцидента.

„Гледах повторението и вината 100% беше моя, поемам пълна отговорност. Извинения за тима ми и Джордж“, написа Хамилтън.

Малко преди това каза и пред медии в падока, че вината не е била на съекипника му.

„В напрежението след старта се чувствах разочарован, защото усетих лек удар отзад, но всъщност мисля, че Джордж нямаше къде да отиде“, коментира Хамилтън.

„Беше малшанс, но се радвам да поема отговорност, защото това е ролята ми. Трябва да разгледам станалото, но не мисля, че вината бе на Джордж. Преди състезанието вече бяхме наясно, че ще стартираме с различни гуми и той попита: „Защо да не работим заедно днес?“ Планът не беше да се удряме. Това е крайно разочароващо за тима, който работи толкова упорито да сме на тези позиции. Много тъжно за всички.“

„По принцип е разочароващо винаги, когато има удар, но е особено зле в такива случаи. И двамата се завъртяхме“, добави Хамилтън.