Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън бесен на себе си: Отборът заслужава по-добро представяне и може би...

Хамилтън бесен на себе си: Отборът заслужава по-добро представяне и може би ще го получи с Кими

3703
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън бе бесен на себе си след квалификацията за Гран при на Италия, в която финишира шести, а съотборникът му в Мерцедес Джордж Ръсел бе трети. Седемкратният световен шампион бе убеден, че е можел да е поне на първа редица на стартовата решетка на пистата Монца.

„Абсолютно съм бесен. Това можеше да е полпозишън. Мисля, че можех да съм поне на първа редица, а накрая не свърших добре работата си. Загубих десета и половина през първи и втори завои. Накрая загубих още една десета в последната крива. Няма кого да виня освен себе си“, заяви Хамилтън

„Квалификациите продължават да са ми слабост и не успявам да се справя с тях. Ще продължа да опитвам. Ще се ядосвам няколко часа и после трябва да продължа напред. Имаме добър автомобил. Отборът е свършил страхотна работа този уикенд, наистина прекрасна. Усещането в болида е толкова по-добро, отколкото бе в миналото състезание. А отборът заслужава по-добро (представяне). Може би ще го получи с [Андреа] Кими [Антонели]“, допълни Хамилтън.

Италианският тийнейджър бе официално потвърден вчера за титуляр в отбора на Мерцедес за догодина.

Хамилтън каза, че от шесто място на стартовата решетка шансът да се бори за победа в Гран при на Италия е изчезнал.

„Все пак трябва да се постарая да наваксам някакви позиции. Първо ще видя дали ще мога да изпреваря Ферари-тата и ще се опитам да се боря за подиум“, каза още той.

Тото Волф заяви, че отборът трябва да е доволен от резултата си след лошото представяне на Зандвоорт.

„Макларън е отправната точка в момента и ние успяхме да ги предизвикаме. Битката бе невероятно близка. Люис бе само на половин десета от Джордж, а това означаваше няколко позиции. Макларън-ите пазят много добре гумите си в последните надпревари и това ще им помогне. Трябва да се отбележи, че те са фаворити за състезанието. И други екипи бяха бързи в дълги серии в петък, така че не мисля, че някой може да бъде отписван“, допълни ръководителят на Мерцедес в F1.

„Ферари успя да вмъкне и двете си коли в разликата от 0,073 сек между Люис и Джордж. Макларън междувременно е бърз на всички писти, на които бяхме напоследък и не е изненада, че не успяхме да се мерим с тях“, коментира оперативният директор на екипа от Бракли Андрю Шовли

„Това е едновременно разочароващо и окуражаващо. Разликата до полпозишъна е вече много малка. Позицията на Джордж е чудесна. Стартовете ни напоследък са добри, а надбягването до първи завой е дълго. Люис има малко повече работа, но той е един от най-добрите по отношение управлението на гумите“, добави Шовлин.