Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън бил цитиран погрешно?

Хамилтън бил цитиран погрешно?

48
0

Люис Хамилтън бил цитиран погрешно от журналист, че е допуснал пилотска грешка в Бразилия.###Люис Хамилтън бил цитиран погрешно от журналист, че е допуснал пилотска грешка в Бразилия.
Според широко разпространен в медиите цитат британецът е натиснал без да иска бутон върху волана, което довело до включването на неутрална предавка и впоследствие изоставането му на 18-та позиция. За неверния цитат си е признал лично публикувалият го Люк Доменхос от в-к „Ла Прес”, който вече се е извинил на Макларън.
Журналистът дава странно обяснение на случая. На първо място той твърди, че изобщо не е говорил с Хамилтън, а при отразяването на състезанието е използвал информация, която е чул от други репортери. Според него те са цитирали предполагаеми думи на Хамилтън към инженерите му при обяснение на инцидента. Второ – Доменхос е заявил, че изобщо не е проверил информацията преди да я публикува. Като причина посочва, че е бил притиснат от финалния срок за предаването на материала си.
В крайна сметка изобщо не е ясно как изтъкнат и опитен журналист би си позволил да публикува подобен цитат. Още повече, че той се отнася до един от най-ключовите моменти в състезанието и до един от пилотите, който все пак се бореше за световната титла. Освен това остава под голяма въпросителна как след толкова години работа се допуска подобна фрапантна грешка. И дали наистина грешката е била в журналиста и в цитата или други обстоятелства са повлияли за неговото публично извинение?