Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Бях в добра позиция да наблюдавам болида на Макс. Другия път...

Хамилтън: Бях в добра позиция да наблюдавам болида на Макс. Другия път ще взема едно Go-Pro!

9022
0
Макс Верстапен, Люис Хамилтън
Макс Верстапен и Люис Хамилтън; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Люис Хамилтън излезе втори в самото начало на спринта на Circuit of the Americas в Остин, Тексас и изкара цялата къса надпревара зад Макс Верстапен. В първата част от състезанието пилотът на Мерцедес почти поддържаше темпото на съперника от Ред Бул. Седемкратният световен шампион сподели след това, че е използвал част от времето да наблюдава автомобила на нидерландеца.

„Не стартирах чак толкова добре, но влязох доста агресивно в първи завой. Направихме добра битка с Шарл [Льоклер]. След това болидът вървеше доста добре. Доближих се колкото можах, докато поведението на болида бе такова, но просто нямаше как да скъся достатъчно разликата с Макс. А след като излязох от DRS зоната му, той просто се откъсна и след това се возеше“, коментира Хамилтън.

„Не че не съм виждал Ред Бул-а как върви тази година, но бях в добра позиция да наблюдавам болида на Макс. Как върви, как се държи. Имах шанса да го държа под око известно време, да видя къде са особено силни. Това се забелязва и в GPS данни, но все пак…“, обясни още Хамилтън

„Поне сме наясно каква ни е позицията. Къде сме малко по-силни или слаби. Това ще го обсъдя с отбора. Другия път ще взема едно Go-Pro с удължител! Научих, че имаме много работа за вършене. Всъщност всички зад Ред Бул имаме много работа за вършене. Целта наистина да ги догоним догодина не е никак малка. Те ще имат сериозен прогрес, защото развиващият колите им екип е изумителен, а това ще направи нашата задача още по-сложна“, добави Хамилтън.

Съотборникът му в Мерцедес Джордж Ръсел завърши осми в спринта. Той бе наказан след квалификацията за късата дистанция заради това, че попречи на Шарл Льоклер. По време на самото състезание получи санкция от 5 секунди заради изпреварване, при което излезе извън трасето.

„И двете наказания си ги заслужих, макар нито едно от действията ми да не бе умишлено“, каза Ръсел

„Оскар Пиастри имаше правото да се защити. Аз си помислих, че ако бе проявил благосклонност, щях да му взема позицията. Жалко, че не успя да изпреваря Карлос [Сайнц]. Той бе твърде бърз в завоите. Целият ми уикенд е малко странен. В квалификацията например нямах темпо в Q1 и Q2, а в Q3 нещата се напаснаха. Ситуацията постоянно се променя“, добави Ръсел.